Werkkostenregeling

bedrijven-groepen

Werkkostenregeling

Werkkostenregeling

WKR Tips!

Wanneer u een bedrijfsuitje wilt organiseren zijn de fiscale regels hier van belang. Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuwe regelgeving.

Vanaf 1 januari 2015 vervangt de werkkostenregeling alle regels en uitzonderingen die er voorheen waren rond onbelaste vergoedingen aan personeel. Als werkgever mag u in 2015 1,2% van de totale loonsom uitgeven aan bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsfitness, de fiets van de zaak en bedrijfsuitjes.

Om de WKR druk te verminderen biedt Beware Beach de mogelijkheid om het bedrijfsuitje te combineren met het zakelijke belang zoals een vergadering, brainstormsessie, training, teambuilding activiteiten of een personeelsborrel. Vergaderen op het strand geeft inspiratie!

Tips op de WKR druk te verminderen:

  1. Facturering van verschillende diensten. Combineer het bedrijfsuitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. De facturering kan apart plaatsvinden voor het vergaderdeel en het uitjesdeel, waardoor dit een eerste WKR besparing is.

  2. Argumentatie over het (zakelijk) belang van een evenement of incentive. Bedrijfsuitjes die als teamtraining gezien worden vallen buiten de WKR. Combineer het uitje met onze teambuildingsactiviteiten en leg de focus op training en communicatie.

  3. Combineer het uitje met een andere component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook bijvoorbeeld een sportief bedrijfsuitje in de zomer aanbieden.

Voor meer informatie raadpleeg uw accountant of Belastingdienst